Texas Holdem – pelin kulku

Tässä pikaiset ohjeet Texas Holdem -pokerin pelin kulusta muistin virkistämiseksi:

Jakajasta vasemmalla olevat kaksi pelaajaa asettavat pöytään pienen sekä ison blindin. Tämän jälkeen jokaiselle pelaajalle jaetaan kaksi pimeää korttia, minkä jälkeen seuraa panostuskierros. Tällöin voit päättää korotuksen, maksun tai kädestä luopumisen välillä.

Panostuskierroksen jälkeen jaetaan floppi, jolloin pöydän keskelle käännetään kolme avointa korttia. Tämän jälkeen seuraa uusi panostuskierros, jakajasta katsottuna vasemmalta oikealle.

Mikäli vähintään kaksi pelaajaa on vielä kädessä mukana, käännetään pöytään neljäs avoin kortti eli turn. Tätä seuraa jälleen uusi panostuskierros.

Viides ja viimeinen kortti eli river käännetään pöytään, minkäjälkeen seuraa viimeinen panostuskierros. Tämän jälkeen tulee showdown, jossa parhaan käden kääntänyt voittaa potin.

Paras käsi muodostetaan yhteensä viidestä eri kortista, jolloin jokainen pelaaja voi käyttää pimeistä korteista joka molemmat, yhden tai ei yhtäkään. Vastaavasti tällöin pöytäkorteista käteen lasketaan mukaan kolme, neljä tai kaikki viisi korttia.

Texas Holdemia pelataan yleensä No-Limittinä. Tämä tarkoittaa sitä, että pystyt jokaisella panostuskierroksella halutessasi laittamaan kaikki merkkisi pottiin. Mikäli kaikki pelaajat menevät all-in ennen floppia, jaetaan floppi, turn ja river ilman muita panostuskierroksia.